Pinskukisat 2020 tulee - hyppää mukaan seikkailuun!

Keskiviikko 22.1.2020 klo 15:55 - Sanni Karlström

PINSKUKISAT 2020

Pinskukisoissa tullaan oivaltamaan, aistimaan ja vaikuttamaan! Se mitä valtakunnallisen tapahtumaviikonlopun ohjelma tulee tarkemmin pitämään sisällään, tullaan paljastamaan vasta vähän myöhemmin.

Pinskukisojen vetovastuu on Länsirannikkon alueella, työryhmän jäsenet koostuvat tällä hetkellä Raision Pinskujen ohjaajista, mukana on myös apuohjaajia. Tapahtuman työryhmällä on jo täysi tohina päällä kisojen ideoinnissa, tästä huolimatta mukaan mahtuu vielä kiinnostuneita.

Työryhmällä on selkeä tavoite järjestää tavoitteellista toimintaa luonto- ja seikkailukasvatuksen menetelmiä hyödyntäen. Tarkoituksena on hyödyntää ohjelman rakentamisessa vahvasti Pinskuliiton ohjelmauudistuksen tarjoamaa sisältöä. Pinskukisoissa tullaan myös huomioimaan järjestön määrittelemät ikäryhmät ohjelman järjestämisessä ja toteutuksessa.

Tiesitkö, että pinskutoiminnassa ikäryhmillä on omat tunnusvärit, jotka löytyvät mm. pinskupakista. Työryhmän kesken saatiin aikaan lähinnä huvittavia ehdotuksia, kun suunnittelupalaverissa pohdittiin tapahtumassa käytettäviä nimiä näille ikäryhmille. Päätöstä nimistä ei kuitenkaan syntynyt, joten ehkä järjestämme keväällä yleisökisan, jossa pääsee vaikuttamaan tapahtumassa käytettävien nimien valintaan?

Pinskukisat järjestetään 15.-17.5.2020 Sammalniemen leirikeskuksessa, Juupajoella.

Pysy kuulolla ja kerro myös kaverille, sillä lähiaikoina on tulossa lisää infoa!

Haluatko mukaan suunnittelemaan tai jopa toteuttamaan tapahtumaa?

Ilmoittaudu rohkeasti osoitteeseen: lansirannikko@pinskut.fi

pinskukisat.jpg

Avainsanat: Pinskut, Pinskukisat2020

Länsirannikon alueen nuoret kouluttautuvat

Sunnuntai 19.1.2020 klo 8:43 - Sanni Karlström

IMG_0128.JPG

Viikonlopun anti on ollut varsin ajatusrikasta ja koulutettavat ovat päässeet kokemaan onnistumia tiimityöskentelyn tukemana. Nuorilla on vahva motivaatio oppia tekemään tavoitteellista ja laadukasta toimintaa tulevaisuudessa. Kouluttajista on ollut mielettömön hienoa huomata apuohjaaja ja ohjaajakokelaitten keskinäinen vertaistuki, joka kantaa varmasti myös pitkälle käytännön toiminnassa. Kokemuksia ja ajatuksia on päästy jakamaan monesta näkökulmasta, sillä useampi koulutettavista on ollut mukana toiminnassa lapsuudesta asti.

IMG_0137.JPG

Koulutus on pyritty järjestämään mahdollisimman kokonaisvaltaisena kokemuksena koulutettaville. Koulutuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa neljä koulutusohjaajaa, joilla on myös ammatillista pätevyyttä kasvatus- ja ohjausalalta. Perinteisen oppimisympäristön lisäksi koulutukseen sisältyy ulkoilua ja ohjaamisen menetelmiä. Koulutettavat pääsevät myös konkreettisesti harjoittamaan omia vuorovaikutustaitojaan ja haastamaan itseään osana ryhmää. 

IMG_0118.JPG

Nuoret kannustaa myös muita pinskunuoria hakeutumaan koulutukseen omalla alueellaan, mikäli lasten kanssa toimiminen, uudet kaverit ja toiminnan toteuttaminen kiinnostaa. Koulutuksen sisältö on erään kokelaan mukaan, kuten sanotaan 6/5, vaikka välillä kavereiden kesken onkin vähän väsyneet jutut.

IMG_0135.JPG

Ulkoilu tekee terää pitkän koulutuspäivän ohjelmassa. Tammikuun harmaa sää ei haittanut apuohjaajakoulutettavia, kun varusteet oli kohdallaan ja sisältö mielenkiintoista. 

IMG_0126.JPG

Avainsanat: pinskut, ohjajaaja, apuohjaaja, lasten leirit, lasten kerhot