Länsirannikon alueen nuoret kouluttautuvat

Sunnuntai 19.1.2020 klo 8.43 - Sanni Karlström

IMG_0128.JPG

Viikonlopun anti on ollut varsin ajatusrikasta ja koulutettavat ovat päässeet kokemaan onnistumia tiimityöskentelyn tukemana. Nuorilla on vahva motivaatio oppia tekemään tavoitteellista ja laadukasta toimintaa tulevaisuudessa. Kouluttajista on ollut mielettömön hienoa huomata apuohjaaja ja ohjaajakokelaitten keskinäinen vertaistuki, joka kantaa varmasti myös pitkälle käytännön toiminnassa. Kokemuksia ja ajatuksia on päästy jakamaan monesta näkökulmasta, sillä useampi koulutettavista on ollut mukana toiminnassa lapsuudesta asti.

IMG_0137.JPG

Koulutus on pyritty järjestämään mahdollisimman kokonaisvaltaisena kokemuksena koulutettaville. Koulutuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa neljä koulutusohjaajaa, joilla on myös ammatillista pätevyyttä kasvatus- ja ohjausalalta. Perinteisen oppimisympäristön lisäksi koulutukseen sisältyy ulkoilua ja ohjaamisen menetelmiä. Koulutettavat pääsevät myös konkreettisesti harjoittamaan omia vuorovaikutustaitojaan ja haastamaan itseään osana ryhmää. 

IMG_0118.JPG

Nuoret kannustaa myös muita pinskunuoria hakeutumaan koulutukseen omalla alueellaan, mikäli lasten kanssa toimiminen, uudet kaverit ja toiminnan toteuttaminen kiinnostaa. Koulutuksen sisältö on erään kokelaan mukaan, kuten sanotaan 6/5, vaikka välillä kavereiden kesken onkin vähän väsyneet jutut.

IMG_0135.JPG

Ulkoilu tekee terää pitkän koulutuspäivän ohjelmassa. Tammikuun harmaa sää ei haittanut apuohjaajakoulutettavia, kun varusteet oli kohdallaan ja sisältö mielenkiintoista. 

IMG_0126.JPG

Avainsanat: pinskut, ohjajaaja, apuohjaaja, lasten leirit, lasten kerhot