Mikä ihmeen pestaus?

Keskiviikko 25.11.2020 - Sara Åkerberg


Tapahtuman tekeminen on kovaa työtä ja vaatii paljon omistautumista tällaiselle projektille. Yksin työryhmän voimin emme voi näin isoa tapahtumaa järjestää. Siksi tapahtumassa on käytössä Pinskujen pestausjärjestelmä.

Pestauksen tarkoituksena ei ole todellakaan hankaloittaa ohjaajien tekemistä, vaan enemmänkin selkeyttää sitä. Tämän on tarkoitus selkeyttää jokaiselle oman vastuualueensa tehtävät ja näin jokainen tietää mitä tehdä ja keneltä kysyä neuvoa hankalassa tilanteessa. Informaation kulkeminen pitäisi selkeytyä, kun se kulkee oikeiden ihmisten kautta oikeille henkilöille eikä informaatiota kulkeudu puskaradion kautta.

Minä, Sara Åkerberg, olen Pinskukisojen 2021 pestausvastaava ja jos sinut pestataan tapahtumaan niin me tulemme tutuiksi. Minun tehtäväni, ennen ja tapahtuman aikana on pitää pestatut henkilöt ajan tasalla ja jakaa infoa. Varmistaa, että jokainen tietää mitä tehdä ja olla myös auttavana kätenä, kun tarpeen tulee.

Pestejä on monia erilaisia kuten,

Vastuuohjaaja- pestit

Tapahtumassa jokaisella alle 15-vuotiaalla on nimetty vastuuohjaaja. Vastuuohjaajat pyritään jakamaan piirijärjestöttäin, jotta jokaisella olisi tuttu ohjaaja matkojen ja tapahtuman aikana.

Apuohjaaja- pestit

Tapahtumaan voi ilmoittautua mukaan apuohjaajaksi. Apuohjaaja toimii ryhmänsä vetäjänä esimerkkinsä voimalla.

Ohjelman tuottaja- pestit

Tapahtumaan etsitään ohjelman tuottajia, jotka järjestävät ohjelmasisältöjä osallistujille. Etsimme ohjelmantuottajia mm. kalastustoimintaan, ensiaputaito-sisältöihin sekä kädentaito-sisältöihin. Lisätietoa ohjelman tuottajien pesteistä: raisio@pinskut.fi

Huolto- ja logistiikkapestit

Huolto ja logistiikka pitää huolen siitä ohjelma ja keittiö saavat tarvitsemansa tarvikkeet tapahtumapaikalle.

Ennen kaikkea, jos olet pestattu vastuuohjaajaksi, olet se, kehen me työryhmän jäsenet luotamme tapahtuman aikana, että tiedät mitä ohjelmaa lapsillesi seuraavaksi on luvassa. Voit olla leirikeittiössä ja me työryhmässä luotamme että, valmistat koko poppoolle maukkaan ruuan joka päivä. Voit olla myös osa leirin huoltotiimiä, jolloin luotamme, että saunamme ovat lämpimät ja nuotiomme ovat valmiina, kun niitä tarvitsemme.  

Huomaatko, jokaisella on paikkansa ja me työryhmässä ymmärrämme sinun tärkeytesi tapahtuman toteutumisessa, oli se sitten pientä tai isoa. Kaikkea ei voi tehdä yksin ja silloin pitää luottaa muihin.

Olisitko sinä, meille se kehen luotamme?

Jos kiinnostuit ota yhteyttä minuun sähköpostitse sara.akerberg@pinskut.fi, niin keskustellaan ihmeessä lisää!

Nimeton_suunn.malli_12.png

Kuva: Kaksi ohjaajaa nauraa

Avainsanat: pinskut, länsirannikon pinskut, pinskukisat2021