Ajankohtaista

Apuohjaaja kurssi, Naantalissa

Länsirannikon Pinskut järjestävät apuohjaajakurssin 18.-20.1.2019 Kesärannan leirikeskuksessa, Naantalissa.

Apuohjaajakurssin ikäraja on 14-vuotta, kurssille voi ilmoittautua vuonna 2005 syntyneet, eli vuonna 2019 14- vuotta täyttävät.

Apuohjaajakurssi on MAKSUTON! Kurssi on avoin, joten otamme ilmoittautumisia vastaan myös muilta pinskualueilta.

Apuohjaajakurssi on yksi neljästä pioneerikoulutuksen peruskurssista, ja se antaa kattavat perusvalmiudet apuohjaajana toimimiseen. Kurssin kouluttajina toimivat uuden koulutusohjaajakoulutuksen käyneet pinskuohjaajat.

Kurssi järjestetään viikonloppuna pe-su 18.-20.1.2019. Kurssi sisältää koulutuksen, materiaalit, ruokailut, majoituksen ja vakuutuksen. Kaikkiin uuden pinskukoulutusjärjestelmän mukaisiin peruskursseihin kuuluu olennaisena osana ohjaamisharjoitus. Ohjaamisharjoituksen tavoitteena on kokeilla ja soveltaa kurssilla opittuja taitoja käytännössä, sekä saada tukea ja palautetta kokeneemmalta ohjaajalta. Ensimmäiset ohjaamisharjoituksen voi suorittaa talvileirillä hiihtolomalla 2019. Mikäli et pääse osallistumaan ohjaamisharjoitukseen helmikuussa, sovitaan yhdessä toinen ajankohta. Korvaavista järjestelyistä sovitaan yhdessä toiminnanohjaajan kanssa.

Apuohjaaja (puhekielessä appari) on yleensä peruskouluaan päättämässä oleva nuori, jonka vastuulla on ryhmä nuorempia pinskuja. Apuohjaaja toimii ryhmänsä vetäjänä esimerkkinsä voimalla, neuvonantajana pinskutoimintaan liittyvissä kysymyksissä sekä aloitteentekijänä ohjelmallisessa järjestämisessä. Hän ei kuitenkaan ole vastuussa osastonsa toiminnasta, vaan auttaa ohjaajia totetuttamaan kaikille mukavaa ja hedelmällistä toimintaa.

Kurssin esivaatimukset: 14v ikä

Kurssilta saatavat tunnukset: Vihreä punos

Kurssille ilmoittautuvat ja heidän huoltajansa saavat lisätietoa sähköpostitse kurssin ohjelmasta ja aikataulusta 15.1.2019 mennessä.

Ilmoittautuminen: pinskupakki.fi

Vanhemman ohjaajan kurssi, Harjavallassa

Länsirannikon Pinskut järjestävät vanhemman ohjaajan kurssin ENSIMMÄISEN OSAN 2.2.2019 Hotelli Hiitteenharjussa, Harjavallassa.

Vanhemman ohjaajan kurssille voi osallistua toimittuaan vähintään kolme vuotta aktiivisena ohjaajana, eli aikaisintaan 25-vuotiaana. Vanhemman ohjaajan kurssi jatkaa ja laajentaa ohjaajakurssilla opittuja sisältöjä.

Kurssi on maksuton (sisältää koulutuksen, materiaalit, ruokailut ja majoituksen). Kurssilainen hoitaa itse matkakulut.

Kaikkiin uuden pinskukoulutusjärjestelmän mukaisiin peruskursseihin kuuluu olennaisena osana ohjaamisharjoitus. Ohjaamisharjoituksen tavoitteena on kokeilla ja soveltaa kurssilla opittuja taitoja käytännössä, sekä saada tukea ja palautetta kokeneemmalta ohjaajalta. Ohjaamisharjoituksen ajan kohta selviää kurssin toisessa osassa myöhemmin keväällä.

Ilmoittautuminen: pinskupakki.fi